Școala de Summit

6 mai – 10 mai

“Să construim viitorul generației noi!” – este deviza noastră și totodată a liderilor mondiali ce se vor întâlni la Sibiu, într-un eveniment extrem de important pentru U.E și pentru România.

Din acest motiv, ne propunem să abordăm pe înțelesul copiilor Summitul din Sibiu, sădind în sufletul lor, interesul pentru destinul Uniunii Europene și al României . Evenimentul va avea loc la Rășinari, oferind 5 zile de activități de educație nonformală, ca spre exemplu construcția unui zid pictat numit „rEUnaissance”, drumeții, olimpiade sportive, ateliere, vizite, toate abordând tema Summitului. Copiii se vor juca și de-a politicienii, vor ține discursuri despre cum cred ei că trebuie să evolueze lumea lor, lumea de mâine.

Nu vor lipsi însă, nici activitățile teoretice. Cei mici vor învăța despre Brexist și UE, precum și despre provocările cu care se confruntă, ca spre exemplu schimbarea climatică, deșeurile din plastic, forța de muncă și sărăcia. Aceste teme, care vor fi discutate, în paralel, și la Summitul ”Future Europe” din Sibiu, vor sta la baza activitățior tematice ale celor cinci zile petrecute de copii la Rășinari.

Acest eveniment va implica gratuit copii din Rășinari, în special copii proveniți din medii dezavantajate, fiind unul din obiectivele principale ale Asociației noastre, alături de care vom forma o comunitate diversă, dar unită în jurul acelorași valori fundamentale comune, esențiale de altfel, în orice societate. Copiii vor învăța că unitatea, toleranța, acceptarea, respectul reciproc, cooperarea, conduc spre prosperitatea și stabilitatea întregii națiuni. Acestea sunt calitățile după care ne ghidăm în formarea și educarea noii generații!

WhatsApp